We hebben de ondersteuning van Arthur als erg persoonlijk, betrokken maatwerk ervaren. Hij communiceert makkelijk en sluit aan bij al dan niet uitgesproken wensen en regelt alles op een rustige overtuigende manier.

Kortom: een uitvaart zoals je hem zelf georganiseerd zou hebben.

Franc Bessems, Voerendaal 30-03-2023

 

“Als je een geliefde verliest, gun ik iedereen de begeleiding van Uitvaartzorg Arthur Nijsten. De persoonlijke aandacht verweven in een professionele benadering zorgt ervoor dat het afscheid een persoonlijke kleur krijgt en hiermee waardig is voor zowel de overledene als de nabestaanden. Dankjewel Arthur.”

Mw. Boesten, Mheer, 14-02-2023

 

Onze levensvisie, bij waardig leven, hoort een waardige dood. We werden hiermee geconfronteerd toen we plotseling afscheid moesten nemen van onze zoon. In de verdoving van verlies, verdriet en pijn, dien je een passende beslissing te nemen over hoe afscheid te nemen, hoe vorm te geven aan een begrafenis. Dit was voor ons meteen helder.

Uit een eerdere ontmoeting met Arthur Nijsten wisten we hoe betrokken hij zich voelde in het begeleiden en regelen van de dienst en het moment van afscheid nemen. Zijn aanvoelen en begeleiden van onze persoonlijke wensen gaf hij liefdevol vorm. De keuze was aan onszelf maar hij nam ons al het andere uit handen.

Tot op heden, en waarschijnlijk voor altijd, voelen wij ons gehoord en begrepen, en zijn we dankbaar voor zijn meelopen met ons, en zijn menselijke benadering.

Sommige mensen leven maar kort, maar hebben toch gedaan wat ze moesten doen. Ze zijn zo belangrijk, en wat achterblijft is onvoorwaardelijke liefde.

Arthur, bedankt.      

Jeannine en Pierre Caris, Haelen 03-12-2021                                          

 

Omdat we al langer wisten dat Hub zou gaan overlijden, en hij zelf ook,  hebben we de laatste maanden al veel kunnen bespreken met Arthur. 

Hub zelf heeft een aantal wensen kunnen aangeven, in de fijne en inspirerende gesprekken die hij had met Arthur. 

Na zijn overlijden hebben wij Arthur, met ons gezin, als een warme en betrokken persoonlijkheid ervaren.

Arthur heeft veel mooie ideeën aangeleverd die ook echt passend waren bij Hub. Hierdoor voelden wij ons gesteund en liep het hele proces heel prettig en soepel!

Daarnaast was de nuchtere kijk op zaken én de humor die Arthur meebracht een fijne bijkomstigheid!

Wij kijken erg tevreden en voldaan terug op een mooi en waardig afscheid, dankjewel Arthur!

Caroline, Wouter en Francis, 28 november 2021

 

Bij het overlijden van onze moeder in december hebben wij meer dan prettig met Arthur samengewerkt.
Als eigenzinnige familie hielden wij veel in eigen hand en was Arthur op een onconventionele wijze op de achtergrond aanwezig zoals dat onze familie eigen is.
Hij heeft zich flexibel en behulpzaam en opgesteld. Het geeft een goed gevoel een steunpunt te ervaren tijdens deze verwarrende periode. Regelmatig informeerde hij naar lopende zaken of belde uit belangstelling. Alles was mogelijk. Hij leek een beetje op familie, met zijn vrolijke kop en humor was zijn aanwezigheid heel vertrouwd. Zo hebben wij op een geheel eigen wijze afscheid kunnen nemen van onze moeder.
Wij bevelen Arthur van harte aan.

Overlijden Else Nora Schoenmaker

 

Wat op mij indruk heeft gemaakt is de aandacht en zorg van jouw kant voor alles wat er dan speelt. Zorg voor iets dat eigenlijk zinloos lijkt. Van wassen, aankleden, brieven en prentjes tot de hemelse mand en de kleur van de auto.
Allemaal bijzaken tegenover de dood. Maar het is ook een demonstratie van ons om onze liefde voor Anne vorm te geven. En daar was jouw inbreng hartverwarmend.

Enkele gedachten na de begrafenis van Anne

John Franck, 29 augustus 2017

 

Arthur, ik ben je bijzonder dankbaar voor de wijze waarop je ons begeleid hebt om tot zo’n mooi en indrukwekkend afscheid van Miek te komen. Omdat het er zat aan te komen hebben we je er al maanden van tevoren bij betrokken en waren we blij met de aandachtige en invoelende wijze waarop je ons hebt geholpen om onze ideeën te verhelderen en mee vorm te geven. Wij wisten vooral wat we niet wilden, jij kwam dan met suggesties voor plaatsen om afscheid te nemen waar we, na er met jou te zijn gaan kijken, zeer enthousiast over waren. En zo is het ook gegaan, in een park, met Miek onder een eeuwenoude beuk. Ook heb ik grote bewondering voor de wijze waarop je bijvoorbeeld zo’n voorbereiding op de dag met de hele familie leidt. Je luistert goed, laat ieder zijn zegje doen, geeft een zetje hier of doet een suggestie daar en grijpt in om ter zake te blijven. Jij hebt bereikt dat de zoon er toch maar mooi een verhaaltje hield en er nu blij mee is dat hij het gedaan heeft. De dag zelf liep perfect. Met oog voor alle details had je alles goed georganiseerd en geregisseerd, terwijl je zelf op de achtergrond bleef. Je had zelfs voor koffie voor de familie gezorgd.

Het was helemaal zoals Miek het gewild had.

Miek Servais, locatie, kloostertuin Wittem

Hans Stompff

 

Door de bemiddeling van Uitvaartzorg Arthur Nijsten bewaar ik een goede herinnering aan die dag.
Arthur Nijsten ging zorgvuldig en respectvol om bij het samen in ons huis verzorgen van mijn man onmiddellijk na zijn overlijden.

De volgende dag heeft hij tijdens het gesprek met mij en onze kinderen goed aangevoeld hij wij de uitvaart van mijn man vorm wilden geven. Hij nam alle tijd en luisterde zorgvuldig.

Op de dag zelf is alles precies zo verlopen als wij graag wilden.

dhr. Panhuysen

 

Wat erg fijn was, was dat Arthur na het overlijden van onze moeder bij ons kwam als Arthur, zoals we hem kennen. Hij liet ons de regie houden over de uitvaart. Door zijn vragen en suggesties ontdekten wij wat we het beste vonden passen. Zo ontstond een draaiboek dat we, ondanks beperkte tijd, toch in relatieve rust konden uitwerken tot een een uitvaart die recht deed aan onze moeder zoals we haar gekend hebben. We hebben deze periode ondanks het verdriet als verwarmend ervaren.

Pauline- Mesters , locatie crematorium Eijsden

Renée Elshout-Mesters en Saskia Mesters

 

Beste Arthur,

Bedankt voor je prachtige nieuwjaarskaart met de mooie wensen. Het lezen ervan brengt me even terug naar ruim een jaar geleden, toen je ons hebt bijgestaan na het overlijden van mijn vader.

Ik bedenk me weer hoe bijzonder het werk is dat je doet, hoe je je binnen hele korte tijd met ons verbond, en ons van harte een steunende en organiserende hand bood. Die hand ‘schudt’ nu nog steeds na; een goed afscheid is zo ontzettend belangrijk heb ik gemerkt, veel meer dan ik vooraf had kunnen bedenken. Elk stapje is belangrijk, en elk stapje hebben we kunnen nemen, met jouw hulp en zachte bijsturing. We hebben het helemaal op onze eigen manier kunnen doen, niets standaard, alles helemaal passend. Doordat alles paste is ook de harmonie tussen ons, nabestaanden, bestendigd. Het heeft uiteindelijk een rust gegeven. Rust die ik nodig heb  om zonder mijn vader verder te gaan.

Dankjewel!

Hartelijke groet,

Merijn Panhuijsen

 

Ons contact met Arthur Nijsten nam een wel heel bijzondere wending.
Voor onze vriendin uit Hoensbroek, die zojuist in het ziekenhuis een terminaliteits-verklaring had gekregen, overlegden we met Arthur over de uitvaart en over de kaart.
In samenspraak met hem ontwierpen we een prachtige kaart.
Tot zover leek alles normaal te verlopen.Vervolgens moesten we kijken naar welk Hospice mevrouw zou worden overgebracht, het ziekenhuis in Heerlen had enkele opties gegeven.
Maar Arthur dacht ‘out of the box’ en adviseerde ons om een Hospice in Zwolle te zoeken. Dat is waar wij zelf namelijk wonen. Het idee om mevrouw dicht bij ons te hebben en niet eindeloos heen en weer te hoeven pendelen tussen Zwolle en Zuid-Limburg sprak ons meteen aan. En zo is het uiteindelijk ook gegaan.
Niet zijn eigen verdienste, maar de nabije warmte van vrienden stelde Arthur op de voorgrond. Hier zijn we hem zeer dankbaar voor. Zeker nu mevrouw weer is opgeknapt en aan het revalideren is. Haar verblijf in Zwolle is de grootste zegen in dit hele proces van ziekte, afscheid, loslaten en herstellen. Dank, dank, dank!

Ronald Visser & Willemijn Bothof

 

Na het uiteindelijk plotselinge overlijden van mijn man en onze vader kwamen wij een paar uur later direct in contact met Arthur Nijsten. Meteen nam Arthur een aantal grote zorgen van ons uit handen.Door zijn afgestemde begeleiding, bijzondere benadering, luisterend oor, coördinatievermogen en door de rust te behouden, is Arthur Nijsten een man waar wij met zijn allen op konden bouwen in deze hectische en verdrietige periode. Dit heeft er voor gezorgd dat wij ons volledig hebben kunnen richten op de familie en het afscheid.

Jan Willem Duyzings, uitvaartdienst in de Sint Janskerk Maastricht, condoleance Theater aan het Vrijthof

Fam. Duyzings, Cadier en Keer

 

In 2004 werd bij Hanneke een hersentumor vastgesteld. Na een bestraling heeft zij nog vele jaren goed kunnen leven. Toen Arthur Nijsten in 2007 startte met Kairos en wij kennis maakten met zijn maatwerk benadering was voor Hanneke meteen duidelijk dat zij dat later wilde.
Nadat Hanneke begin dit jaar te horen kreeg dat zij ‘uitbehandeld’ was, wilde zij meteen met Arthur praten. We hebben samen met onze 2 kinderen 3 gesprekken gevoerd met Arthur, nog voordat Hanneke op 21 april is overleden.
Wat een warme verademing is de afscheidbegeleiding van Arthur als ik dat vergelijk met eerdere ervaringen met begrafenisondernemers bij het overlijden van onze ouders. We hebben de regie volledig zelf gehouden, hij stimuleert ons om zoveel mogelijk zelf te doen. Hij voelt feilloos aan wat bij ons past. Alle mogelijkheden passeren de revue, alle voorstellen van Hanneke en ons neemt hij serieus: je hoort van Arthur nooit “nee dat kan niet”, het is altijd “ja” of “zoek ik uit”. Hij draagt opties aan, laat alle keuzes bij ons en regelt het vervolgens goed: opbaren, de mand, de bordeaux rode auto, geen mannen in zwart pak, een cd als aandenken (wens Hanneke), de viering (geheel zelf met familie en vrienden).
We hebben Hanneke thuis opgebaard. We hebben haar zelf gewassen, uit- en aangekleed, op haar eigen bed gelegd. Arthur begeleide ons met aanwijzingen op zo’n manier dat het als van nature ging. Bijzonder mooi.
In de dagen daarna is er dagelijks contact, waarbij je ook zijn warme belangstelling voelt voor hoe het met ons gaat. Hij straalt rust uit, is doortastend als het moet, houdt afstand, maar hoort er ook helemaal bij.
Wij kijken terug op een bijzonder mooi en waardevol proces van afscheid nemen van Hanneke. Arthur heeft daarin velerlei opzicht aan bijgedragen.

Hanneke Janssen, crematorium Imstenrade

Harry, Indra en Dario Römgens

 

De begeleiding die ik heb gehad bij het regelen van de begrafenis van mijn man, Hans Bartelet, in 2007 werd gedaan door de Hr. Arthur Nijsten van KAIROS Uitvaartzorg.Ik heb dit als zeer prettig ervaren. Enerzijds was er rust , tijd en aandacht om keuzes goed te overwegen, tegelijkertijd hield hij het tijdschema (voor ons onopgemerkt) goed in de gaten. Ik vond het prettig dat ik die verantwoording echt los kon laten. Goed evenwicht tussen persoonlijke betrokkenheid en tegelijkertijd af en toe even doorpakken.Hij gaf voldoende ruimte om je eigen keuzes te maken. Bood vele alternatieve mogelijkheden aan waardoor het geheel uiteindelijk een heel persoonlijk karakter kreeg. Het verliep relaxed, ik kon gewoon mezelf zijn en er volledig op vertrouwen.Er was tijd voor emoties, maar hij wist ons op een rustige manier, waar nodig, aan te sporen om toch weer even aan de slag te gaan met dat wat moest gebeuren. Ik heb bewondering voor de manier waarop KAIROS/Arthur Nijsten mij en ons heeft bijgestaan en geholpen in die best wel moeilijke dagen.Hij probeerde zich in te leven in onze wensen en met ons mee te denken in de zoektocht naar mooie oplossingen.

Hans Bartelet, locatie afscheidsdienst Sint Pieter Beneden, begraafplaats Tongerseweg

Yvonne Velthuis

 

ALS VERDRIET JE TOTAAL VERWART

Opeens is het moment aangebroken dat je los moet laten wat je zo lief is. Verdriet overmande ons toen we mijn zorgzame en trouwe André, paps en opie, moesten laten gaan. Ondraaglijk was de pijn en tegelijk ontstond er ook iets van dankbaarheid omdat hem verder lijden bespaard bleef.
We wisten niet wat te doen, onze hoofden waren gevuld met chaos....Totdat op een moment de gedachte aan een lieve oud collega Arthur Nijsten naar boven kwam. Na overleg transformeerde de chaos en maakte plaats voor een betekenisvolle samenwerking. Met al zijn betrokkenheid, rust, empathie en bijzonder luisterend oor heeft hij ons optimale steun en begeleiding gegeven om het afscheid van André op een zeer persoonlijke wijze gestalte te kunnen geven. Arthur en ritueel begeleidster Iris van Noorden in samenspraak met ons gezin, we wisten elkaar op een bijzondere manier te bereiken en te inspireren. Het voelde als een verbindend crescendo....Een waardig en liefdevol hoogtepunt waar André zoals wij hem kennen ongetwijfeld heel trots op zou zijn.
Arthur en Iris zijn in staat om op een speciale aandachtige wijze te luisteren en te inspireren, waardoor met onze inbreng een heel persoonlijk beeld van André tijdens de afscheidsviering is ontstaan. Een samenwerking waar we heel dankbaar op terugkijken.

Arthur op een belangrijk moment in ons leven ben je als een behoedzame gids met ons meegegaan. Ondanks de rauwe pijn tellen we daarmee ook onze zegeningen.
Bedankt voor alles Arthur!!

Hartelijke groet,
Kim, Dana, Marlie Langendijk en alle dierbaren

 

Onverwacht moesten wij afscheid nemen van onze vader, schoonvader en allerliefste opa Nico en echtgenoot. Er bleek voor het afscheid buiten onze verwachting om niets geregeld te zijn behalve de wens dat hij gecremeerd wilde worden. We gingen op zoek naar een uitvaartverzorger en vonden Arthur Nijsten. Vanaf het eerste kontakt heeft hij ons in alle rust begeleid. Omdat Arthur zelf niet direct aanwezig kon zijn is de eerste opvang gedaan door collega Johan Godding. Dit bleek een perfecte samenwerking te zijn. We konden al onze wensen kenbaar maken en Arthur heeft ze allemaal kunnen realiseren. We hebben heel veel dingen zelf kunnen en mogen doen. Het verzorgen van Nico, de opbaring thuis, het maken van de teksten voor de rouwbrief en het gedachteniskaartje, het bespreken van de mis en het afscheid thuis enzovoort.
Arthur en Johan waren steeds op de achtergrond bereikbaar voor vragen wat een fijn gevoel was. De dag van het afscheid was prima verzorgd. De mis, de bijeenkomst in de Ursullinnenkapel met daarbij onze toespraken en fotopresentatie, de koffietafel en het uiteindelijke afscheid bij het crematorium.
Hoewel het heel veel zelf doen in eerste instantie misschien wat vreemd aanvoelde heeft het ons heel erg geholpen. Het gemis is er niet minder om maar omdat we op deze manier afscheid konden nemen hebben we een goede basis kunnen leggen voor de verwerking.
Arthur en Johan, heel erg bedankt voor de geweldige begeleiding, steun en voor de tijd die jullie ons op alle vlakken hebben kunnen geven.
Het was in één woord geweldig.

Ella en Leo
Melanie en Mark
Van der Ploeg.

 

Arthur heeft me op een bijzonder prettige manier geholpen om na te denken over mijn eigen uitvaartwensen. Hij gaf me de ruimte om mijn eigen gedachten daarover uit te spreken, reikte me mogelijkheden aan waar ik zelf nog niet aan gedacht had, gaf oplossingen bij dilemma's vanuit zijn ruime praktijk ervaring .Daarbij hield hij altijd rekening met de financiële mogelijkheden. Arthur was vooral een heel goed luisteraar.


Wiepkje, Heerlen 26 september 2019

mw. Janssen - Lemmens

Warm, inventief en uiterst correct.
Dingen gaan in het leven zoals ze gaan. Voor Marjo was het duidelijk “zo, dit was dus mijn leven hier” nadat de oncoloog haar zei dat ze nog zes maanden te leven had.

Via vrienden kwamen wij bij jou terecht. Beter had niet gekund. Het sloot helemaal aan bij de wijze waarop Marjo haar leven vorm had gegeven. Ze heeft mede met jouw hulp afscheid genomen van haar dierbaren in liefde en zijn zoals we zijn.

Dank voor jouw warme aandacht, jouw voorstellen om twee onkundige mensen op weg te helpen.

Marjo, ik kan het haar niet vragen, maar ik ben ervan overtuigd dat zij net als ik een stormachtige tijd afgesloten hebben waar we beide met dankbaarheid naar terugkijken.

Dank Arthur, veel liefs.

Bram

 

Ik had eerst contact opgenomen met een grote standaard uitvaartondernemer.

Die gaf aan dat het heel druk was en eigenlijk geen tijd te hebben voor het opstellen van een offerte.

Daarna contact gezocht met Arthur. Wellicht toevallig, maar die kon dezelfde dag nog tijd maken voor een gesprek.

Daarbij konden we in alle rust al de wensen, die pap recent had aangegeven, doorspreken. Het voelde goed voor ons.

Na het overlijden van pap een kleine week later konden we vervolgens snel samen schakelen.

Arthur reikte ideeën en voorbeelden aan en liet de keuze en uitwerking veelal aan ons over. Het voelde goed om veel zaken zelf te doen, maar we hadden ons niet gerealiseerd dat het zoveel tijd in beslag zou nemen. In ons geval hadden we maar beperkt tijd omdat we de uitvaart op woensdag hebben gehouden, terwijl pap op zaterdag overleden is. Het is een mooie persoonlijke uitvaart geworden, waar we met een goed gevoel op terugkijken.

 

Philip Schyns over uitvaart in september 2021 te Heerlen

 

Onze ervaring met Arthur Nijsten
Bij het overlijden van een dierbaar familielid moet er veel geregeld worden, waar in die dagen je hoofd niet naar staat en eigenlijk sta je er niet bij stil wat er allemaal in korte tijd moet gebeuren. Dan is het fijn als je een persoon hebt die het overzicht heeft en al deze zaken voor je in orde maakt. Kundig, adequaat , rustig, aanwezig en toch bescheiden op de achtergrond. En alles in goed overleg met de betrokkenen. Zo’n persoon is Arthur Nijsten. Naast de zakelijke aspecten was het bijzonder prettig ook adviezen, tips en aanbevelingen te krijgen, die de hele uitvaart maakte tot een persoonlijke uitvaart. Laten we één voorbeeld noemen: een advies voor een mooi gedicht bij de crematie, dat uitstekend passend was bij deze gelegenheid. Mede dankzij zijn adviezen en zijn goede werk op de achtergrond kijken wij terug op een heel mooi afscheid van onze dierbare.


Familie Heijnen, Meerssen 5 december 2019

 

Zeer betrokken en vriendelijke begeleiding
Dit was geen doorsnee situatie. Vriendin mevr. Gout woonde lange tijd in Limburg, maar kwam te overlijden vlak bij Zwolle, waar ik zelf woon. Afspraken met Arthur Nijsten waren al eerder gemaakt, dus na het overlijden meteen met hem gebeld. En vanuit het verre Limburg zorgde Arthur ervoor dat een vriendelijke collega uit Wijhe uitvoerde wat Arthur hem verzocht. Aan het eind van de week vervoerden wij onze vriendin naar de natuurbegraafplaats Bergerbos in St Odiliënberg, waar Arthur alles had voorbereid en ons ontving. Een wonderschoon afscheid van een dierbare vriendin, verzorgd door een warm en betrokken mens. Ik wens iedereen in Limburg een uitvaart toe met Arthur Nijsten. Waar je ook verzekerd bent, hij regelt het voor je!


Ronald , Zwolle 2020

 

Een baken van rust
Na het schokkende overlijden van Jeroen, onze partner en vader, kozen wij Arthur als uitvaartbegeleider. En wat een gelukkig keuze was dat: het klikte direct. Vanaf dat moment tot en met de uitvaart en ook nog daarna was hij er steeds voor ons. Deskundig en, zeker zo belangrijk, invoelend, bescheiden, creatief, respectvol ...
Maar in de allereerste plaats was Arthur steeds een baken van rust. Wij waren zo moe, zo verdrietig en er moest zo veel gebeuren in zo’n korte tijd. Arthur loodste ons er doorheen. Hij gaf ons het vertrouwen dat het goed zou komen. Het vertrouwen dat er een afscheid zou zijn zoals wíj dat wilden en zoals Jeroen dat gewild zou hebben.
Zo ging het ook. Het werd een prachtige, heel persoonlijke uitvaart, waar wij met positieve gevoelens op terugkijken. Het nagesprek met Arthur, een week later, was een mooie afronding van het hele proces waar hij ons zo prettig doorheen had geholpen.

fam. Crena de Iongh, november 2021